Dags att köpa ny bil? Så här gör du det bästa köpet

Det finns mycket att tänka på när familjen ska byta och köpa ny bil. Ett bilköp är ofta en väldigt stor händelse och med en så stor utgift vill man inte vara missnöjd efteråt.

Storlek på bilen

En viktig aspekt att ta hänsyn till är hur stor bil man ska ha? Vad är våra behov nu och de kommande året? Är planen att familjen ska växa kanske man ska titta på en något större bil för att få plats med t.ex. barnvagn och väskor i bagaget och bilbarnstolar i baksätet.

Finansiering

Att ha finansieringen avklarad i början av processen gör det enklare att fokusera på de andra aspekterna. Bilhandlarnas lån kan se ut att vara en enkel lösning, men i många fall ger de högre ränta än om man kollar runt vad andra erbjuder.

Zmarta är en tjänst som jämför och presenterar lån från många långivare så att du kan välja det bästa för dig. Samtidigt tas bara en kreditupplysning. En enkel och smidig tjänst!

  • Upp till 35 långivare
  • 1 kreditupplysning hos UC

Låt Zmarta göra jobbet så du kan välja det bästa lånet

Läs mer här

Drivmedel

Det finns många olika typer av drivmedel, allt från bensin, diesel, till hybridvarianter, rena elbilar etc. Detta är en landskap som är i ständig förändring kring vad som är bäst. Förutom bidrag, skattesatser, miljöaspekter, förbrukning så är det också en fråga om personligt smak och tycke.

Sen dieselskandalen har bensin fått ett uppsving samt fler och fler biltillverkare har börjat ställa om till elbilar. Dock är det fortfarande, i skrivande stund, en utmaning att hitta större bilar med rimligt pris som går helt på el.

Skatt

2018 introducerade regeringen Bonus-malus-systemet, vilket innebär att bilar med högre utsläpp har högre skatt de första tre åren, och bilar med lägre utsläpp har lägre skatt. Detta är något att ta hänsyn till när man räknar på bilens totalkostnad inför att du ska köpa ny bil.

köpa ny bil

Serviceavtal

Köper du en ny bil kan det vara värt att fråga återförsäljaren om det finns erbjudande på serviceavtal. Ett serviceavtal innebär att du betalar en månatlig avgift till återförsäljaren som oftast gäller i tre år och under den tiden ingår service enligt serviceplanen.

Detta ska ge lägre totalpris än om du ringt upp och bett om offert hos återförsäljaren utan avtal. Återförsäljaren kan ha lägre pris eftersom han är säker på att du som kund kommer serva bilen där istället för att gå till någon konkurrent.

Pruta och få bästa priset

Att pruta när man köper ny bil är nästan obligatoriskt. Ofta får du lite rabatt redan när du ber om offert om vi pratar om ny bil. Det finns oändligt antal sätt hur man ska göra för att pruta. Det bästa tipset är nog att läsa hur andra har gjort för att pruta fick det bästa priset.

Lämna en kommentar