Chromecast på hotellet: Så gör du

Innehåller annonslänkar
Så här använder du din Chromecast på hotellet – med hjälp av vår guide. Google Chromecast är en fantastiskt pryl som gör det busenkelt att streama filmer och serier till TVn hemma. Men, ska du ta med den till hotellet uppstår det ofta problem, då man oftast behöver logga in på hotellets portal för att ansluta sig till Wifi. Hur använder man Chromecast på hotellet? Det ska vi ta reda på idag.

Förekommande problem på hotell

Hur många gånger har man inte upptäckt detta när man kommit fram till hotellrummet på resmålet och det inte går att streama ungarnas Netflix serier? 2 sekunder senare utbryter kaos och alla slåss om den enda iPaden vars batteri är nere på 1%. 2 sekunder senare utbryter än mer kaos.

Det är nämligen så att Google Chromecast kräver en internetanslutning men har inget sätt att skriva in nödvändiga användarnamn eller lösenord på ett hotells portal. Att betala för hotellets hyrfilmer känns rätt 90-tal och lite slösaktigt nu när det finns bra streamingtjänster. Så hur ska man lösa detta? Lösningen är en nano-router

Så här streamar du via en Chromecast på hotellet eller hotellrummet:

Rese-routern som delar ut hotellets wifi

Den här lilla prylen löser detta ilands-problem med bravur. Vi har testat TP-LINK TL-WR802N på flera hotell och det har fungerar väldigt smidigt.

Routern kräver ström, och har samma anslutning som en mobiltelefon (micro-B, den äldre standarden) men det räcker att driva den från en powerbank om du inte har strömuttag i närheten!


Routern har flera olika lägen med olika användningsområden men i denna review vi kommer att fokusera på use-case:t att få Chromecast och att streama via den till TVn att fungera.

Så här gör du för att använda Chromecast på hotellet:

  • Logga in på nanoroutern via din dator
  • Anslut nano-routern till det publika wifi (i vårt fall hotellets wifi men det kan även vara andra nätverk)
  • Hotellets loginportal kommer att dyka upp i webbläsaren. Skriv då in voucher code, användarnamn och lösenord. Nu har nano-routern tillgång till Internet
  • Anslut Chromecast, sök och anslut till nano-routerns wifi
  • Nu har Chromecast tillgång till wifi
  • Anslut den telefon eller enhet som ska styra chromecasten
  • Grattis du kan nu streama t.ex. Netflix till TVn via Chromecasten!
Chromecast i hotellrum

Själva webinterfacet för att konfigurera routern kunde varit mer intuitivt men manualen ger svar på de flesta frågor.

Ännu snabbare hastighet

Tp-link har även släppt den ännu snabbare TP-link TL-WR902AC Reserouter AC750 som är Wifi 5-kompatibel, vilket innebär ännu högre hastighet.

TP-link TL-WR902AC
Chromecast

Förutom nano-routern behöver du givetvis en Chromecast. Den pluggas in i TVns HDMI-anslutning samt en behöver ström för att fungera.

Strömsladden är densamma som mobiler använder (Mikro-USB). Oftast finns det USB-anslutningar på TVn som du kan koppla in på så slipper du ha ännu en sladd som går in i väggen.

Med en chromecast på hotellet kan du casta dina favoritserier eller filmer och det finns stöd för en mängd olika appar, bland annat Netflix, Svtplay, Tv4Play, YouTube etc etc.

Ihop blir dessa två prylar en väldigt bra kombination så att du kan streama även om tex hotellet har login till sitt wifi.Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda efter att ha hittat denna nano-router som numera är en given följeslagare när vi åker på semester. Den gör det möjligt för oss att använda Chromecast på hotellet.

En stor fördel som vi haft glädje av flera gånger på hotell är att fler enheter kan ansluta sig till det nyskapade wifinätverket.

I vissa fall får man en kod från hotellet som bara gäller för en enhet. Med nano-routern kan man alltså kringgå det så att alla i familjen kan surfa fritt. Hotellet kommer bara se att en enhet, nano-routern, har anslutit sig. Hoppas att du också kommer bli lika nöjd med routern som vi är!

Läs mer här och köp din nano-router

Lämna en kommentar