Logitech H800 trådlöst headset – recension

Denna recension är en subjektiv genomgång av Logitech H800 Headset. Recension kanske är fel benämning, eftersom jag redan på förhand vet att den kommer att utmynna i en köprekommendation Jag har själv använt detta headset fem dagar i veckan under två års tid och är väldigt nöjd.

Headsetet har några år på nacken – Logitech lanserade produkten redan 2012, men har de flesta funktioner man behöver.

Byt enkelt mellan enheter

Det är enkelt att växla mellan enheter. Det finns två modes, bluetooth eller medföljande dongle, vilket passar perfekt om du arbetar både med datorn och mobilen och bara vill ha ett headset. Således är det bara att flippa switchen på headsetet för att växla mellan Bluetooth och dongeln. Det går också att ha flera bluetooth-enheter parade och man växlar genom att att trycka på knapparna på sidan av headsetet.

Knappar på headsetet

När det kommer till knapparna, finns det reglage för att bla ta emot/lägg på samtal, play/paus och höja/sänka volymen och det jag själva använder allra mest, mute.

På resande fot?

Logitech H800 Headset går att vika ihop så att det blir väldigt litet och kompakt. Ner med det i väskan och dra iväg!

Headsetet är helt perfekt för kontorsjobbet, men för gaming kanske man ska leta efter annan typ av headset. Utan att vara gamer kan jag tänka mig att man hellre vill ha lurar som omsluter örat.

Ljudkvalitet

Lurarna ger ett bra ljud, det här blir en väldigt subjektiv bedömning. Jag tänker inte tråka ut er med frekvenser hit och dit. Det headsetet verkligen levererar på, är mikrofonen, som ger ett väldigt klart ljud, t.om. så bra att jag använt den till en amatör-podcast.

Batteritid

Tillverkaren uppger 6 timmars driftstid, men efter att ha använt headsetet dagligen i drygt ett år, som undertecknad, bör man göra det till en vana att ladda headseten mellan mötena.

Klicka här för att läsa mer

Slutsats: Köp

Vem passar Logitech H800 Headset till? Har du ett kontorsarbete med mycket onlinemöten, telefonsamtal, eller en blanding av dessa, är detta headset riktigt bra, varpå jag rekommenderar ett köp. Jag använder det själv varje dag på mitt kontor, samt har det alltid med i väskan när jag reser. H800 får alltså en klar köprekommendation.

Har du något riktigt bra headset du vill tipsa om? Skriv gärna i kommentarerna!

Alternativ: Jabra 75t

Andra alternativ kan vara Jabra Evolve 75t

Lämna en kommentar