Lys upp tillvaron i höstmörkret

Innehåller annonslänkar från varumärkena i texten
Så var det dags för hösten och sommarens sol och semester känns alltmer avlägsna. När de ljumma och ljusa kvällarna har blivit mörka och kalla behövs något extra för att orka med en ofta hektisk vardag och för att må bättre och bli piggare. Nedan har vi sammanställt en lista med tips på sådant som vi brukar ta till för att få en extra boost under hösten. Läs vidare för våra tips för att må bättre!


1. Träning ger glädje och mer ork i vardagen! 

Lika väl som man vet att man skulle må mycket bättre av att ta sig och motionera  eller utnyttja det där dyra gymkortet man köpte i julas, lika svårt kan det ibland vara att göra just det. Vädret lockar inte till uteaktiviteter och vardagspusslet är en aldrig sinande källa till undanflykter. 

Det gäller att hitta motivationen och att sätta ribban lagom högt. Tycker man att det är väldigt jobbigt att springa en runda, kan målet vara att ta en rask promenad medan man lyssnar på en spännande ljudbok eller musik man gillar. (Tips på ljudbok som förhöjer motivationen extra är “Hjärnstark” av Anders Hansen som på ett spännande sätt beskriver de positiva effekterna av fysisk aktivitet. Finns hos bland annat Nextory och Storytel .

Som ytterligare motivation kan man unna sig en kortare eller längre prenumeration på ett av alla de träningsmagasin som finns och som regelbundet kommer att dyka upp som en inspiration i brevlådan. Just nu lockar en del av de med olika erbjudanden och premier:

Tips för att må bättre: Topphälsa
Få fem nummer av Topphälsa + varma tights från Röhnisch för endast 199 kr.
Läs mer och beställ här


Tips för att må bättre: Amelia
Få sex nummer av tidningen amelia + aktivitetsklocka för endast 199 kr.
Läs mer och beställ här

2. En riktigt bra “bok”

Vi var inne på det redan i första tipset, men är det någon gång en riktigt bra rysare eller feelgood bok passar bra, så är det på hösten. Gillar du känslan av att krypa ner i soffan under en film och höra prasslet av papper medan du läser så har nätbokhandlarna som tex www.adlibris.se ofta kampanjer på populära titlar. Men tillhör du den kategorin som inte har riktigt ro i kroppen att sitta stilla med en bok, så finns såklart alternativet med ljudböcker som kan användas under promenader, städning av hemmet, pendling till och från jobbet eller medan man väntar på att barnets lektion i blockflöjt ska ta slut.  

Tips för att må bättre: ljudböcker i mobilen
Bookbeat – Lyssna fritt i 2 veckor – utan bindningstid

Beroende på hur många böcker man tror sig hinna lyssna på i månaden är det olika fördelaktigt att köpa dem styckvis på tex Adlibris eller skaffa abonnemang hos någon av alla de som erbjuder fri lyssning av ljudböcker till en fast månadskostnad. Det är en god idé att jämföra vilka boktitlar de olika tjänsterna har och just nu erbjuder tex Nextory, Storytel och Bookbeat två veckors gratis provlyssning så det är bara och testa och se vilken av tjänsterna som har det bästa utbudet. En annan sak som lönar sig är att jämföra de olika abonnemangen som erbjuds. Är ni tex fler i familjen som vill använda tjänsten finns fördelaktiga så kallade familjeabonnemang och då minskar kostnaden per person. 

3. Movie-night eller seriekvällar

Vad kan väl vara mysigare efter en långtur i den blöta och kalla höstkvällen än att få krypa upp i soffan och slå på en riktigt bra långfilm, dokumentär eller nästa avsnitt i den där serien man inte kunnat sluta tänka på sen senaste avsnittets cliff hanger?

Beroende på vilken serie eller vilka filmer man är intresserade av finns olika tjänster.: Netflix, HBO nordic, Amazon Prime och Viasat.

4. Skäm bort dig själv

Det kan tyckas ytligt, men ibland behöver vi skämma bort oss själva lite. Antagligen ligger lyckan i det både i känslan att vi faktiskt unnar oss något för att vi tycker att vi är värda det och i själva upplevelsen eller prylen i sig.

Saknar man inspiration så är ett tips att gå in på olika upplevelseföretag och se vad de erbjuder. På Upplevelse finns till exempel många olika spännande aktiviteter. Vad sägs om chokladmassage, att köra Lamborghini och Ferrari eller att lösa en mordgåta över en middag?


5. Fly

Bättre fly än illa fäkta heter det ju och har man möjlighet att komma iväg från vardagen och ännu hellre även mörkret och kylan en stund, så ger det såklart ett lyft i humöret. Idag är det lättare än någonsin att resa tack vare de många sökmotorer som finns för att hjälpa dig att hitta rätt resa till bästa pris. Med www.Seat24.se kan man enkelt söka och boka både kortare och längre resor med och utan hotell. Det går dessutom också att boka hyrbilen via dem för att få allt samlat. 

Vi vill dock poängtera att det inte är ett måste att resa långt, utan ibland kan det vara lika mysigt att ta in på ett närliggande hotell för en god natts sömn och en en härlig hotellfrukost dagen efter.

En annan typ av resa som också lätt glöms bort är möjligheten att ta sig med färja till närliggande länder och tillbringa en långweekend där. Bor man i Skåne kan man tex lätt ta sig från Trelleborg till både Tyskland, Polen och Litauen med TTline.

Stenaline utgår från Göteborg, Varberg, Trelleborg, Karlskrona och Nynäshamn åker till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland beroende på varifrån man åker. Har man nära till Göteborg och älskar att bada kan man ta färjan till Fredrikshamn och checka in på Scandics “The reef” som är ett hotell med egen vattenpark och tropisk värme. (Tips för hur man gör för att samla poäng att användas till gratis- eller rabatterade nätter på detta och andra Scandic hotell i Norden finner du här.

Lämna en kommentar