Tips på mat för en lyckad Halloween

Vi ger dig tips på mat för en lyckad och läskig Halloween för barnen. Alla tipsen är testade på testpersoner som givit tummen upp. Våra testpersoner i åldrarna 2 till 6 år gamla tyckte det var väldigt roligt att både skapa och sen bjuda kompisarna på den rysligt läskiga maten. Vad sägs om hundbajs, avhuggna fingrar och spöklik paj!

Middag

Korv och potatismos eller pasta är en självklar favorit hos våra barn, men till Halloween passar vi gärna på att “piffa” upp rätten något. Bilden är lånad från köket.se och visar hur man med enkla knep kan få några korvar och mandelflarn att bli till häxfingrar. Ett alternativ till potatismosen är att koka makaroner i grönfärgat vatten för att få små “larver” att äta till, eller att använda en rosa färg i spagettivattnet för att få saftiga “maskar”.

Som komplement till häxans avhuggna fingrar kan man göra en mindre äcklig, men fortfarande läskig tacopaj. Barnen hann sätta skeden i vår senaste innan vi hann ta foto, så nedan är en bild på en liknande paj från https://www.koket.se/laskig-kottfarspaj-till-halloween

Scan halloween köttfärspaj
Bild från Köket.se

Vi har bara en rund form, så för paj nr 2 använde vi “pepparkaksformar” i form av spöken och fladdermöss för att trycka ut olika former av pajdegen.

Julias snor

halloweenfest

Julias snor kan serveras som tillbehör både till maten och till efterrätten. Med hjälp av en illustrerande bild som vi hittade på internet blev effekten tydligare.

Snoret tillverkades genom att koka upp sockrat och grönfärgat vatten (karmellfärg passar perfekt och finns i många olika färger) och därefter göra en redning med potatismjöl. Det tog inte många minuter, men blev en stor snackis på festen och barnen blev väldigt glada!

Fladdermöss

halloweenfest
Fladdermöss

Vad är väl halloween utan fladdermöss? Vi bakade en kladdkaka i långpanna och lät den bli lite mindre kladdig än vanligt. Därefter fick kakan svalna och en fladdermusform användes för att trycka ut massor av läskiga fladdermöss. Då ytan var lite tråkig lade vi dem upp och ned och serverade med blå grädde som tillbehör. Här går det att använda andra formar om man känner för det, men givet Halloween-temat tyckte vi att fladdermöss passade bäst.

Hitta dina egna fladdermus-formar här

Godis

halloweenfest

En annan idé på mat till Halloween vi hämtade från internet var de smaskiga kompostmaskarna. Maskarna kommer från ICAs lösgodis och för att efterlikna jord så hällde vi på lite chockladströssel. Troligtvis hade det sett mer äkta ut med riven choklad, men man tager vad man haver.

Läskigt gott

halloweenfest

Ett annat tips på mat till Halloween är bajs! Barnen hjälpte glatt till med att dekorera marshmallows så att de blev “läskiga” spöken och satte sockerögon från Panduro hobby på skalade bananer så att de blev spökenas kusiner.

Då flera av våra gäster var i “kiss-och-bajs-åldern” var det självklart att spinna vidare på detta. Förutom “Fidos frestelser” (chokladbollssmet formad som hundbajs) blev det en kattlåda med kattbajs (eller krossade kex med chokladpudding).Bildresultat för biohazard symbol

Dricka

Blod är en klassisk dryck till Halloweenmaten och med en Biohazard-dekal på tillbringaren med röd saft känns det lite mer äkta. Vill man inte ha denna symbol finns det tex vampyrbilder att skriva ut och klistra på tillbringaren.

Lämna en kommentar