Så får du bättre Wifi i hemmet

Inlägget innehåller annonslänkar
I dagens digitala värld är Wifi och främst Wifi-täckning, både för barnen och övriga familjemedlemmar, hårdvaluta. Speciellt om man som många arbetar hemifrån är det otroligt frustrerande med buffrande video vid webinars eller onlinemöten. Att dra LAN-kabel tvärs över halva huset känns lite halvt lockande: lägger man kabeln fritt på golvet kan man ge sig på att någon ramlar över den och blotta tanken på att spika fast på lister, under trösklar och på andra omöjliga ställen kan få vem som helst att ge upp innan man ens börjar. Så hur får man på ett enkelt sätt bättre Wifi täckning i hemmet? Läs vidare för denna enkla guide.

Wifi Repeater:

En Wifi Repeater eller Wifi Extender som man ibland kallar det, kan ge bättre Wifi i hemmet genom att den lyssnar på din routers Wifi-signal, tar in och förstärker den. Den skapar också upp ett separat Wifi-nätverk, varför du måste koppla från huvudnätverket när du märker att du börjar få dålig täckning och ansluta till det nya nätverket repeatern har skapat. Inget stor sak men viktigt att veta att det är manuell handpåläggning som gäller.

Fördelar:

  • Låg kostnad
  • Snabb installation
  • Påbyggnad på ditt Wifi-nätverk så att du kan behålla din existerande Router.

Nackdel:

  • Ett separat Wifi-nätverk skapas

TP-Link RE305

En repeater som är enkel att komma igång med, har hög överföringshastighet och vettig prislapp är TP-Link RE305.

TP-Link RE305 Wifi Repeater
Klicka här för att läsa mer

Mesh-nätverk

Ett Mesh-nätverk innehåller oftast 2-3 enheter. Du ansluter till ett nätverk och beroende på var du är kommer du ansluta till de olika enheterna utan att du märker av det eller behöver göra något.

Fördelar:

  • Bättre täckning än en Repeater
  • Sömlös brygga mellan enheterna

Nackdelar:

  • Dyrare alternativ
  • Innebär att du byter ut din router med nya Mesh-nätverket

Två Mesh-nätverk som ger mycket för pengarna är TP-Link Deco M5 och TP-Link Deco X60.

Tp-Link Deco M5

Tp-Link Deco M5 har tre separata enheter som säljs i ett paket och har stöd för överföringshastigheter upp till 1300 Mbit/s och kan tillsammans täcka upp till 400 m².

Tplink M5 Mesh
Klicka här för att läsa mer

Tp-Link Deco X60

TP-Link Deco X60 har den senaste generationens Wifi-standard (Wifi6) med stöd för upp till 3000 Mb/s i överföringshastighet. Utöver högre överföringshastighet är räckvidden också bättre än jämfört med den äldre standarden Wifi5. PCföralla recenserade och gav den 4/5 i betyg och sin rekommendation med motiveringen “bra räckvidd och Wifi 6”

Tplink X60 Mesh
Klicka här för att läsa mer


Vi hoppas att du med dessa tips får ett bättre Wifi med längre räckvidd i hemmet!

Lämna en kommentar