Bästa regnkläderna för barn 2020 – redo för hösten

Innehåller annonslänkar
Barn är gjorda för att röra sig, så låt inte höstens regn hindra deras bus och lek. Med bra kläder kan ett ösregn tom göra uteleken roligare eftersom det då finns härliga vatten- lerpölar att ta stora skutt i och tänk så snabb en rutschkana kan bli. Att välja ett bra regnställ som både håller tätt och är lagom varmt är både viktigt och snårigt. Den här köpguiden är avsedd för dig som vill hitta de bästa ofodrade regnkläderna för ditt/dina barn. I regnställen ingår både regnjacka och regnbyxor.

För att avgöra vilket regnställ som är bäst för ditt barn behöver du först bestämma vilka egenskaper du tycker är viktigast och hur de ska användas. Om ditt barn går på ett utedagis är det tex viktigt att kläderna som används stänger ute väta effektivt medan det för uppsättningen som används för skogsturen på helgen kanske hellre bör gå att packa ned lätt och ge ökad rörlighet för den som bär dem. Generellt viktiga egenskaper hos regnkläderna är att de har en huva som lätt knäpps av om barnet skulle fastna i något samt reflexer för ökad synlighet i trafiken.

Själv har vi valt att satsa på kvalitet och har Didrikson som en klar favorit för att stå emot mycket väta.


Testvinnare: Didriksons Waterman Regnställ


Didrikson regnställ

Läs mer och köp här


Bästa regnkläderna för barn, vårt bästa val och testvinnaren är Didriksons Waterman regnställ som är ett ofodrat vind-och vattentätt regnställ (vattenpelare 8000 mm) med svetsade sömmar. Huvan är avtagbar och både jacka och byxor har synliga reflexer. Byxorna har både hängslen och knappar i sidorna för att justera passformen.


Bästa valet för äventyraren: Tretorn Packable


bästa regnkläderna för barn

Läs mer och köp här


När prioritet ligger på att få packa lätt och snabbt få tillgång till ett regnställ när vädret slår om kan vi tipsa om Tretorn Packable Rain Set (Jr).

Detta packbara regnset är lätt att bära med sig vid omväxlande väder.Den består av extra lätt vattentät jacka och byxor tillverkad i PVC-fri PU. Jackan har en sportig lätt design och är smidig att röra sig i. Ett ok och ventilation bak och en vattenavvisande dragkedja fram samt avtagbar luva för säkerhet. Regnbyxan har en resår i midjan och i benslutet samt dragsko på insida linning med snörlås som gör den lätt att justera vid av- och påtagning.

För att lätt kunna packa upp och ner ditt regnset är sidfickan på jackan designad så den enkelt kan omvandlas till en ihop-packbar väska när du vänder den ut och in där du får plats med hela settet. •

Nackdelen här är att vattenpelaren bara är 3000 mm, vilket kan vara i minsta laget för dagar då regnet vräker ner. Dock bör regnsetet fungera fint för mindre och tillfälliga skurar som man kan överrskas av när vädret ändras snabbt.


För slitstark kvalitet: Polarn och Pyret


bästa regnkläderna för barn

Läs mer och köp här


Vill man investera i ett riktigt bra regnställ som man tänker ska hålla till flera barn faller valet på någon av Polarn och Pyrets alternativ.

Vind- och vattentätt regnjacka. Reflexer fram- och bak, och jacka som stängs med tryckknappar.

• Vindtät
• Vattentät. Materialets vattenpelare är 10 000 mm.
• Svetsade sömmar
• 3M reflexer med 360 graders synbarhet


Bästa valet för den trendiga: Lindex


bästa regnställ för barn

Läs mer och köp här


Vill man ha lite roligare regnkläder med mycket färg och/eller roliga mönster utan att spendera för mycket pengar kan det vara en bra idé att ta en titt hos de stora klädkedjorna. Kvaliten varierar ofta från att vara lika bra som de klassiska kvalitetsmärkena till att inte vara så slitstarka och/eller snabbt tappa förmågan att hålla vätan borta. Dessa kan vara ett bra alternativ till de extrakläder som ska finnas på förskolan/skolan. Vår erfarenhet är att de används ganska sällan eftersom de bara behöver plockas fram i de fall det kommer ett oväntat regnväder och barnet därför inte haft regnkläder på redan på morgonen.

Lindex ofodrade regnkläder är ett bra och prisvärt alternativ med trevlig design som gör dem extra roliga att ha på sig. Bilden ovanför visar jackan som är en del av ett set där man kan matcha både jacka, byxor, stövlar och regnvantar. Regnjackan är vatten- och vindtätt och har svetsade sömmar för extra bra skydd.

  • Dragkedja och tryckknappar fram
  • Avtagbar huva med tryckknappsfäste
  • Resår vid ärmslut
  • Vattentätt och vindtätt material
  • Svetsade sömmar
  • Reflexer runt ärmar och bak på ryggen

Slutsats

För att avgöra vilket som är bästa regnkläderna för ditt barn behöver du först avgöra hur regnstället ska användas. Själv har vi valt att satsa på kvalitet och har Didrikson som en klar favorit för att stå emot mycket väta.

Lämna en kommentar