Bästa Kreditkortet 2020: Jämför och hitta bästa kreditkort

Det finns numera en uppsjö av kreditkort att välja mellan och många av dessa ger någon form av bonus för de inköp man ändå måste göra. Det kan vara allt från hotellpoäng och flygpoäng till fondandelar, cashback (riktiga pengar tillbaka) eller andra fördelar. Dock kan villkoren skilja sig väldigt och det finns mycket att vinna på att använda ett kreditkort som har just de villkor och fördelar som passar en själv. Reser man mycket kan det vara en god idé att ha ett kort som ger rabatterade eller gratis flyg och hotell medan t.ex. fondandelar passar bättre för den som hellre vill satsa på att bygga upp sitt sparande än att resa. Vi har utvärderat ett flertal kreditkort enligt olika kategorier och korat en vinnare som vi gett högst helhetsbetyg.

Dock är det viktigt att poängtera att vi förutsätter att man betalar hela sin kreditkortsräkning i slutet av månaden så att skulden inte genererar höga ränteavgifter för då blir det en förlustaffär.

Bästa kreditkortet 2020

Vi har valt att dela upp korten i tre kategorier och kora en vinnare per kategori. Utomlands, där vi strikt letar efter det kortet med lägst valuta- och växlingsavgifter, bästa bonus för de på resande fot samt högst cashback, där vi ska få maximal cashback i form av reda pengar, fondandelar eller checkar.

Disclaimer: Informationen i artikeln är från augusti 2020 och källorna bedöms som tillförlitliga men det kan inte garanteras att informationen är korrekt utan man måste alltid själv läsa de fullständiga villkoren innan ansökan.

Bästa kortet för utlandssemestern: Revolut standard

Revolut är inget visserligen inget kreditkort utan ett kontokort som du måste ladda på. Men med tanke på att det är helt fritt från både valutapåslag och uttagsavgift (upp till 2000 kr) när du är utomlands är detta en given vinnare. Kortet kommer som en app, men det går även att beställa ett fysiskt kort. Kortet är har ingen årsavgift. Läs mer om Revolut standard (Visa)

Läs mer om Revolut


Värd att nämnas: Klarna betalkort

En runner-up är Klarnas betalkort som även det är utan valutapåslag och årsavgift, dock kan man inte göra kontantuttag med kortet. Läs mer om Klarna betalkort (Visa)
Bästa kortet för bonus på resande fot: Scandic Friends Mastercard

Denna kategorin är svår att kora en vinnare i, eftersom det beror helt på ditt resmönster. Vi anser att Scandic Mastercard är ett bra allround-kort. Kortet är ett Master Card, har reseförsäkring med avbeställningsskydd och bra intjäningsmodell. Nu är det kanske inte jättehett med ett kort avsedd för resor men i spåren av Corona är ett ökande resande främst inrikes och där passar Scandic perfekt. Scandic har väldigt bra täckning med hotell lite varstans i Sverige och passar därför väldigt bra till Svemestern.

Vår familj på 2 vuxna och 3 barn har bott från 10 000 poäng/natt på olika Scandic hotell i Sverige. Inga avgifter har tillkommit och det har alltid ingått frukost.

Man får en välkomstbonus på 10 000 poäng (om man gör tre köp inom 30 dagar) och de resterade poängen får man genom att handla med kortet. För varje spenderad 100-lapp får man 20 Scandic-poäng. Poängen man tjänar in från kortet samlas på samma konto som de poäng man får när man bor på Scandics hotell. Vi har själva upplevt att det går ganska lätt att tjäna ihop tillräckligt mycket poäng för att få en gratis natt.

På den negativa skalan så är detta kort bara gratis de tre första månaderna. Sedan kostar det 29 kr /månad samt 9 kr/ månad om man vill ha ett extrakort.

Scandic-hotell finns som sagt på många ställen i Norden och det är förhållandevis lätt att hitta och utnyttja bonusnätter. Allt detta sammanvägt blir det Scandic Mastercard som vinner denna kategori.

Läs mer om Scandic Mastercard


Ett kort värt att nämna för bonus på resande fot: SAS Eurobonus AmericanExpress

En annan favorit är de olika SAS Eurobonus-korten och i synnerhet American Express-kortet. American Express har tre kort där man tjänar SAS Eurobonuspoäng: Classic, Premium och Elite. Classic-kortet är helt gratis, men det ger mindre bonus än Premium-kortet som bara är gratis de 3 första månaderna. Premium-kortet ger 15 SAS Eurobonus-poäng per 100 kr.

Typiska poängpriser är:

  • Inrikes: 10 000 poäng
  • USA/Asien: 60 000 poäng

Om man spenderar 150 000 kr under ett år får man flyga för halva poängpriset över hela världen. Sas har med jämna mellanrum olika kampanjer där de sänker bonuspoäng-priset för resor till t.ex. USA; då kan man komma långt för färre poäng. Skatter tillkommer på bonusresor, men dessa är ganska låga jämfört med andra flygbolag. Vi har t.ex. själva åkt till USA tur och retur för poäng plus ca 400 kr i skatter.

För att boosta poängintjänandet kan man använda en inbjudningslänk* till att signa upp sig på American Express-kortet. Då får man 12 000 poäng om man handlar för 15 000 kr inom tre månader.

Fler och fler handlare accepterar American Express vilket gör kortet mer intressant. Vid intresse kan vi göra en djupare analys av dessa i en artikel.

*Glöm inte använda inbjudningslänken till American express för att få välkomstbonusen. Även den som bjuder in får bonus, så du kan passa på att värva dina vänner för att snabbare nå upp till en resa.

Läs mer om SAS Amex


Bästa cashback: Preem Mastercard

Preem Mastercard ger 10-25 öre/liter i rabatt när du tankar samt 0,5% cashback (0 kr i årsavgift). Valutapåslaget vid köp utomlands ligger dock på 2,5%, så lämna kortet hemma om du resor utanför Sverige. Läs mer om Everyday Mastercard

Läs mer om Preem mastercard


Om man vill göra det enkelt för sig: KortioOm inte dessa kort passar dig eller du vill göra det enkelt för dig och samtidigt hitta ett kort som är helt skräddarsytt för dina behov, prova Kortio. Kortio föreslår det kreditkort som passar dig bäst, efter att du svarat på några frågor om dig själv. Intressant tjänst och jag rekommenderar dig att testa den för att få ett andra alternativ.

Läs mer om Kortio


Lämna en kommentar